Kuvaustuokio - mitä kuvauksissa tapahtuu?

Sinua saattaa kiinnostaa kuvauksen työnkulku Tarukuvan studiolla. Kerron tässä blogitekstissä mitä tapahtuu kuvausajan varaamisesta aina valmiiden kuvien toimitukseen saakka.

Kuvausajan varaaminen

Kuvausajan varaamisen yhteydessä kannattaa miettiä haluatko kuvauksen studiossa, ulkona Arabianrannassa vai kenties jossain sinulle tärkeässä paikassa. Studiokuvauksen etuna on riippumattomuus säästä ja varmuus rauhallisesta kuvausympäristöstä vailla keskeytyksiä. Studiossa valo on hallittavissa ja ennalta rakennettu juuri sinua varten. 

Ulkokuvauksen parhaat puolet taas ovat luonnon kauneus ja toisaalta myös sattumakin, koska valo on usein arvaamaton ja se antaa mahdollisuudet persoonallisiin ja  jopa yllättäviin kuviin. Pääasia on kuitenkin kuva sinusta, joten olet kaikista tärkein – ympäristö on näyttämö ja tausta kuvillesi.

Kuvaukseen valmistautuminen

Kuvauspäivään valmistautuessa on hyvä miettiä pukeutuminen etukäteen. On tarpeellista kertoa myös minulle toiveesi kuvaukseen liittyen, niin tiedän minkä tyylistä kuvaa lähdemme tavoittelemaan. 

Vaatetus sanelee kuvan luonnetta. Juhlavaatteet tuovat kuvaan arvokkuutta ja viestivät kuvaushetkestä – on ollut tärkeä ja merkittävä juhlapäivä. Rennot ja arkisemmat vaatteet sopivat  hyvin esimerkiksi perhekuvaan. Ne kertovat ajasta, jota elämme. Neutraalit sävyt saavat kuvaa katsottaessa katseen keskittymään kuvattavan olemukseen ja kasvoihin. 

Tietynlainen pukukoodi voi olla ryhmäkuvassa myös yhdistävä tekijä. Näyttää hyvältä, kun jokaisella on samanväristä tai samantyylistä vaatetta yllään. Vaatetusta valittaessa on syytä pyrkiä välttämään suuria logoja ja kirjavaa sekä räiskyvää väriskaalaa. Ne saattavat viedä huomion kuvauksen tärkeimmästä asiasta – sinun katseestasi.

Kuvaustuokio

Kun saavut työhuoneelleni, niin olen suunnitellut ja rakentanut studioon valaisun valmiiksi. Pääsemme heti aloittamaan kuvauksen. Kuvauksen puolivälissä on mahdollisuus pieneen kahvi- ja evästaukoon tarvittaessa. Kuvaustuokion aikana otan jopa satoja kuvia. Kuvaustilanne vie mukanaan ja saamme kuvauksen edetessä uusia ideoita ja hienoja otoksia. 

Minun tehtäväni on ohjata, jotta pääsemme parhaaseen lopputulokseen. Parhaimmillaan kuvaustuokio on inspiroiva ja hauska. Alkuun päästyä jännityskin kaikkoaa, ja tunnustanpa, että myös minua jännittää kuvaukset. Mutta se on hyvä merkki – annan sinulle parasta osaamistani ja haluan, että onnistumme.

Nettigalleria kuvien valintaa varten

Kuvauksen jälkeen valitsen otoksista 20-30 parasta, joille teen kevyen kuvankäsittelyn. Saat linkin sähköpostilla yksityiseen nettigalleriaan noin viikon kuluttua kuvauksesta. Galleria on käytössäsi yhden kuukauden ajan. Valitset sieltä itsellesi mieluisat kuvat kaikessa rauhassa. Kuvia kannattaa katsoa monta kertaa ennen valintaa. Todennäköisesti katsot omakuvia paljon kriittisemmin kuin kuvia perheenjäsenistä tai ystävistä. Kuvan katsominen itsestä on useimmille vaikeaa. Näemme valokuvassa itsemme ulkopuolisen silmin, toisin kuin peilikuvassa. Omakuvia kannattaa katsoa lempeästi. 

Kuvien valmistus

Valitsemasi kuvat pääset lähettämään minulle nettigallerian kautta. Viimeistelen jokaisen kuvan huolella ja ammattitaidolla, jotta saat kauniit ja laadukkaat kuvat. Valmistan kuvat sopimuksen mukaan digitaalisiksi kuvatiedostoiksi ja Tarukuvan kuvatuotteiksi, joita ovat valokuvavedokset ja tyylikkäät puutaulut. 

Valmiit kuvatuotteet toimitan postitse tai voit noutaa ne työhuoneeltani. Digitaaliset kuvatiedostot toimitan latauslinkin kautta, joten voit ladata kuvat itsellesi puhelimeen ja tietokoneelle. Suosittelen niiden tallentamista myös johonkin pilvipalveluun sekä ulkoiselle kovalevylle tai muistitikulle.

Valokuvavedokset ja puutaulut ilahduttavat sinua vielä vuosienkin jälkeen kuvauksesta. Ne ovat muisto. Aika menee vauhdilla eteenpäin, ja on kiva palata kuvien kautta menneen elämänvaiheen tunnelmiin. Laadukas valokuva on siihen mitä oivallisin tapa!