Taru

Taru Leinonen

Olen muotokuvaukseen erikoistunut valokuvaaja sekä valokuvapohjaista kuvataidetta tekevä kuvataiteilija. Kokemusta ja näkemystä on kertynyt paljon – olen valokuvannut jo yli 20 vuotta. Valokuvausharrastus alkoi vanhalla järjestelmäkameralla ja mustavalkovedosten tekemisenä pimiössä, mutta vei pian kokopäiväiseksi taideopiskelijaksi Pekka Halosen akatemiaan ja siitä edelleen nykyiseen Aalto-yliopistoon. Valokuvataiteen maisteriksi valmistuin Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta vuonna 2012.

Olen parhaimmillani erityisesti muotokuvauksessa. Ihmisen kuvaaminen on tavattoman antoisaa ja mielenkiintoista, joskus jopa mystistä. Kuvaustapahtuma on hyvä muisto ja kuvattava saa kokea olevansa ainutlaatuinen.

Työhuone ja valokuvastudio Arabianrannassa

Olen työskennellyt vuodesta 2013 asti Valligrafia Ry:n yhteistyöhuoneella Helsingin Arabianrannassa. Valligrafia tarjoaa työtilat kymmenelle taidegraafikolle ja neljälle valokuvataiteilijalle, meillä on yhteiskäytössä valokuvastudio ja taidegrafiikan paja.

Kullekin kauneinta on omansa 

Ihmisen elämänkaarta verrataan usein lauluissa ja runoissa lintuun. Linnut ovat innoittaneet kuvauspalvelujeni nimeämisessä: Elämän alku, Pikkulintu, Siivet kantaa, Siipipeili, Aura, Kyyhkyläiset, Onnenkyyhky, Paratiisilintu ja Tipi&Sylvester.

Suosituimpia muotokuvauksen ajankohtia ovat häät ja kihlajaiset. Onnenkyyhky lentää, kun yhteinen tulevaisuus on sinetöity sormuksin. Elämän alku on ihme ja pyöristyvä vatsa on ensimmäinen muotokuva syntyvästä lapsesta. Kun Pikkulintu kasvaa on mielenkiintoista seurata muutosta muotokuvien kautta. Vauvakuvat ja yksivuotiskuvat ovat pitäneet pintansa ammattikuvaajan ikuistamana.

Lapsen aikuistuessa Siivet kantavat: konfirmaatio, vanhojen tanssit, valmistuminen ammattiin tai ylioppilaaksi ovat tärkeitä kuvaushetkiä. Eikä pidä unohtaa Aura -perhepotrettia ja pitkän avioliiton vuosipäiviä, ne ovat valokuvan arvoisia hetkiä.